Zvicra merr Vendimin e ri,Nga data 31 Gusht do te vlen ja cka…

Zvicra merr Vendimin e ri,Nga data 31 Gusht do te vlen ja cka..

Ata që vijnë në Zvicër nga vendet “me pasiguri të lartë” duhet t’i nënshtrohen një karantine dhjetë ditore.

Ose të përballen me një gjobë. Lista e vendeve që konsiderohen me pasiguri të lartë azhurnohet rregullisht nga autoritetet.“Deri më tani, ka qenë e mundur të anashkalohen kufizimet e hyrjes duke udhëtuar përmes aeroporteve në vendet që nuk janë në listën e pasigurise të lartë,” thuhet në një deklaratë të Sekretariatit Shtetëror për Migracionin (SEM) të Premten.

Në mënyrë efektive, vendi i nisjes tani numërohet, jo vendin ndalues, sqaroi deklarata.
Për shembull, nuk do të jetë më e mundur për shtetasit e vendeve të treta (jo-Bashkimi Evropian / EFTA) të fluturojnë në Zvicër nga Sh.B.A. (në listë, kështu që kanë nevojë për karantinë) përmes Torontos (në Kanada, jo në listën e pasigurise).Në çdo rast, ata që udhëtojnë nga shumica e vendeve jo-Shengen, përfshirë SHBA, mund të mos hyjnë në Zvicër, përveç në raste të jashtëzakonshme. Qytetarët dhe banorët e Zvicrës mund të hyjnë.

Por pasagjerët që udhëtojnë nga një vend me pasiguri të lartë do të jenë në gjendje të hyjnë në Zvicër edhe nëse kanë një ndalesë ndalimi në një vend me pasiguri të lartë, me kusht që të mos largohen nga zona tranzitore e aeroportit, tha SEM.Të cilët mund të hyjnë në Zvicër edhe nëse duhet të ndryshojnë fluturimet në një vend me pasiguri të lartë në si Turqia, sepse nuk kishte fluturime direkte.