Zvicra merr Vendimin e Ri, Ja çfarë duhet të dinë Bashkatdhetarët

Zyra Federale e Aviacionit Civil (Bazl) ka marrë vendimin që, duke filluar nga mesnata e sotme të ndërpresë lidhjet e trafikut ajror me Britaninë e Madhe dhe Afrikën e Jugut.Ky vendim është marrë për shkak të mutacionit të ri, shumë ngjitës të ko ronaviru sit, që është paraqitur në dy vendet e përmendura.

Me ndalimin e fluturimit duhet të parandaalohet një përhapje e mëtejshme e varianttit të ri të viru sit.Në mbrëmje, Bazl ka informuar aeroportet dhe kompanitë ajrore të interesuara, si dhe aviacionin e biznesit, për vendimin e marrë i cili hyn në fuqi menjëherë.

Një numër vendesh evropiane kanë ndaluar ose po shqyrtojnë mundësinë e ndalimit të udhëtimit nga Mbretëria e Bashkuar për të parandaluar përhaapjen e varianttit më infektiv të kor onavir usit.

Në mesin e tyre, sipas BBC, Holanda dhe Belgjika kanë pezuulluar fluturimet. Trenat për në Belgjikë gjithashtu janë ndaluar.