Zvicra Ka Nevojë Urgjente Për Mjekë E Infermierë, Ky Është Ap.eli Dram Atik I Spitalit Të Gjenevës

Duket shumë e mundshme që numri kulmor, prej 550 pacientëve të shtruar për ko vi d-19, i cili qe regjistruar gjatë valës së parë të sëmundjes në pranverë, do të tejkalohet në ditët në vijim”,Kështu citohet të ketë thënë në apelin e përmendur.

Drejtori i Përgjithshëm i HUG, Bertrand Levrat.“Ne supozojmë se numri i shtretërve dhe profesionistëve të nevojshëm për t’u kujdesur për pacientët nga Covid-i dhe sëmundjet tjera do të jetë shumë më i lartë sesa ai që kemi parë këtë pranverë”.Spi.tali Universitar i Gjenevës ka njoftuar javën e kaluar për masat që paraqiten të nevojshme.

Ashtu si në pranverë, spitali do të shndërrohet në një klinikë të specializuar për pacientë me Covid-19. Ndërkohë, përveç për ko vi d-19, këtu do të kryhen vetëm operacione urgjente. Në pranverë qe punësuar po ashtu staf shtesë prej 400 personash.

Autoritetet shëndetësore të Gjenevës të mërkurën kanë hprehur frikën se do të mbingarkohen nga fluksi i paci/entëve,Ata druajnë se do t`u duhet të vendosin se cilin person të trajtojnë dhe cilin ta lënë në fatin e tyre.