Zvicra jep Lajmin e madh, Ja cili është Vendimi i ri

Siç është raportuar tashmë, qeveria kohë më parë kishte aprovuar një buxhet fillestar prej 300 milionë frangash për këtë destinim.

Në mënyrë që të garantojë qasjen e shpejtë të popullatës zvicerane për një vaksinë efektive ko vi d, Këshilli Federal ka vendosur sot të rrisë kredinë për blerjen e saj, duke shtuar edhe 100 milionë franga.

Siç është raportuar tashmë, qeveria kohë më parë kishte aprovuar një buxhet fillestar prej 300 milionë frangash për këtë destinim.Për shkak se nuk mund të thuhet ende me siguri se cilat vaksina, të cilëve prodhues do të jenë atio që përfundimisht do të mbizotërojnë.

Qeveria federale po mbështetet në disa prodhues, ka njoftuar ajo sot, përmes ministrit të shëndetësisë, Alain Berset.Që të mund të zbatojë këtë strategji të prokurimit dhe të jetë në gjendje të lidhë kontrata të tjera rezervimi, Këshilli Federal tani ka rritur kredinë për vaksinat me 100 milionë frangaa shtesë.