Zbuloni Çfarë Ndodh Me Mël/çinë Nëse Pini Dy Filxhanë Kafe Në Ditë (Foto)


Ka ditë kur mëngjesi nis me aq vrull sa një filxhan kafe nuk mjafton dhe menjëherë rrufit të dytin.Kafeja është një nga pijet më popullore në botë, duke patur në konsideratë faktin se çdo vit njerëzit pijnë plot 450 miliardë filxhanë kafe.

Kafeja është e pasur me antioks idantë dhe mund të jetë e dobishme për mël/çinë. Mëlçia është shpesh e rre/zikuar nga cirozaa hepatike, një sëmundje kronike që shkakton bllokimin e qarkullimit të gja kut në mëlçi.Por të dhënat tregojnë se nëse pini dy filxhanë kafe në ditë mund të pakësoni gjasat e cirozzës hepatikee.

Një studim i vitit 2016 zbuloi lidhjen e fortë mes konsumit të kafesë dhe rrezikut të cirozës. Sipas shkencëtarëve, kafeina metabolizohet në një substancë që parandalon zhvillimin e cirozës së mël çisë.Një studim i vitit 2005, i publikuar në Revistën Ndërkombëtare Të Tumo rëve nxorri në pah se sasia e kafesë ka lidhje të drejtpërdrejtë me uljen e gjasave të shfaqjes së sëmun djeve të mël çisë. Nga ana tjetër, kafeja luan një rol të fortë parandalues kundër hepatitit C, një sëmundje ngjitëse që prek mël çinë,ditorja.