Zbulohet diamanti më i madh në botë, kjo është vlera marramendëse e gurit të çmuar

Zbulohet diamanti më i madh në botë, kjo është vlera marramendëse e gurit të çmuar.

Një minator ka zb uluar d iamantin më të madh në botë. Sipas elspertëve d iamanti mund të kapë një vlerë deri në 25 milion dollarë. Guri i rrallë 442 karat u zbulua nga një punonjës i Gem Diamonds Ltd.

në minierën e tij Letšeng në Lesoto, Afrikë. Gem Diamonds është i njohur për rikuperimin e vazhdueshëm të diamanteve të mëdha me cilësi të Letšeng.Gjetja e këtij diamanti të mrekullueshëm 442 karat, një nga diamantët më të mëdhenj në botë me cilësinë më të lartë, është konfirmim i mëtejshëm i kalibrit të minierës Letseng dhe aftësisë së saj për të prodhuar vazhdimisht diamante të mëdha, me cilësi të lartë.