Zbulimi i fundit, Nese e pini kafen me qumësht dhe mosha juaj është mbi 20 vjeç, keni kujdes patjeter duhet te…

Tradita e pirjes së përditshme të kafesë e përfshin edhe kafenë me qumësht, por a keni menduar ndonjëherë se a janë të dëmshme për organizmiin dhe deri në ç’masë ushqimet që përmbajnë laktozë ose kafeinë?Për ta gjetur këtë, megjithatë nevojitet të bëni hulumttime të caktuara të cilat do të kontribuojnë për një jetë të shëndetshme.

Në qoftë se në organizëm mungon laktazaa për procesin në fjalë, laktozaa e shpërbërë arrin në zo-rrë të tr-ashë ku prodhon ac-ide dhe ga-zra.Lak-toza e patretur mund të shkaktojë një sërë shenjaash dhe atë brenda 30 minutash deri në dy orë pas konsumimit të produkteve të qumështit.

Rezultatet e një testi të tillë mundësojnë që sa më parë të konsumohet ushqimi adekuat i cili do t’i zvogëlojë probblemet e tretjes.

Në qoftë se kafeina përdoret në sasi të vogla, ajo do t’ju zgjojë dhe sipas shumë studimeve do të veprojë pozitivishtt në shëndet. Megjithatë, po e konsumuat kafeiinën në sasi të mëdha, duhet ta dini se ajo mund ta ketë një efekt tok-sik,ditorja.