Zbulimi ekspertëve, Këta 3 kategoritë e njerëzve nuk duhet të mbajnë maske…

Zbulimi ekspertëve, Këta 3 kategoritë e njerëzve nuk duhet të mbajnë maske.

Por pëprdorimi i maskës ka shkaktuar dhe shumë polemika, ja per cilat persona behet fjale,(Hapeni-ree.klamn, dhe ju shfaqet-video, menjeher) ku disa studiues thonë se nuk mbron nga vir usi, ndërkohë disa vende të tjera e kanë bërë të detyrueshme siç është Italia dhe Franca.

Ndërkohë, krahas dhjetra studimeve nga e gjithë bota, një studim i fundit nga SHBA shpjegon se maskat për fytyrën nuk duhen të përdoren nga disa kategori njerëzish.

Ekspertët e CDC në SHBA shpjegojnë se maska:

-nuk duhet të vendoset te fëmijët më të vegjël se 2 vjeç

-nuk duhet të vendoset tek persona që kanë mungesë oksigjeni

– Nuk duhet të vendoset tek persona që janë të pavetëdijshëm dhe me aftësi të kufizuara.

Mirëpo, ka shumë njerëz të cilët justifikohen se kanë probleme shëndetësore dhe nuk mund të vendosin maskë. Kjo kategori përbën rrezik për përhapjen e koronavirusit. Sipas ekspertëve edhe personat që janë astmatikë mund të mbajnë maskë, por jo për shumë orë.