Vuanni nga reumatiizma dhe s’po dhuronit dot më, mbillni këtë bimë në shtëpi dhe piheni si çaj

Vuani nga reumatizma dhe s’po dhuronit dot më, mbillni këtë bimë në shtëpi dhe piheni si çaj.

Bliri është një dru dekorativ shumëvjeçar që lulëzon në periudhën maj-qershr.

Kura 30 ditore me lule bliri kundër dhimbjeve të kokës …

Gjethet e blirit janë të rrombullakta në vezake, me buzë të sharrëzuara dhe me tufëza qimesh të shkurtra e të bardha.

Bliri mjekon reumatizmin, ftohjen, djersitjen e madhe, qetësimin e spazmave, gripin, infeksionet e fytit dhe fshikëzës urinare, dhimbjet e stomakut dhe zorrëve, sëmundjet e veshkave etj.

Marrim 1 lugë kafeje të përftesës së lules së blirit dhe e ziejmë për më pak se gjysëm ore në çerek litri ujë të valuar. Më pas e kullojmë dhe çaji i përgatitur pihet deri në 5 gota në ditë.