Vjen një Lajm jo i mirë/ Shtrëngohen masat në Zvicer, Ja Vendimi i Ri…

Zvicra ka bërë obligative bartjen e maskave dhe ka ndaluar tubimet në masë.

Si masa të reja për të parandaluar rritjen e mëtejme të rasteve me koronavirus. Qeveria zvicerane ka njoftuar se tubimet me më shumë se 15 persona në publik do të ndalohen nga e hëna dhe maskat duhet të barten në të gjitha zonat e mbyllura publike.

Po ashtu maskat duhet të barten edhe në stacione treni, aeroporte, e stacione autobusi, në dyqane, kinema e kisha, raporton Reuters. “Rritja e ndjeshme e rasteve pozitive në ditët e fundit është shqetësuese. Është e qartë në të gjitha grupmoshat dhe në të gjitha kantonet.

Numri i rasteve të njerëzve që po kërkojnë trajtim është rritur po ashtu”, ka njoftuar Qeveria e shtetit me 8.6 milionë banorë. Të premten Zvicra regjistroi ditën më të rëndë deri tash, me 3105 raste pozitive.Deri tash në këtë shtet janë regjistruar 74 mijë e 422 rastee,ditorja.