Vjen Lajmi i shumëpritur nga Gjermania, Ja çfarë thonë të dhënat e Fundit nga atje

Kështu, numri i përgjithshëm i rasteve në ekonominë më të fuqishme të Evropës shkoi në 212,022 persona.

Ndërkohë shifra e përgjithshme e viktimave është 9,168, kurse 194,600 njerëz tashmë janë shëruar nga sëmundja e re.

Megjithatë, shteti është duke rrezikuar që ta çojë dëm suksesin e arritur deri më tani në menaxhimin e pandemisë për shkak se njerëzit
nuk po e respektojnë distancën sociale, sipas Susanne Johna, kryetare e shoqatës së mjekëve në Gjermani.

Ajo tha për një gazetë gjermane se vendi tashmë ndodhet në valën e dytë të infeksioneve, duke bërë thirrje për respektim të distancës
dhe masave higjienike si dhe përdorim të maskave, pavarësisht dëshirës së madhe për t’u rikthyer në normalitet të plotë.