Vjen Lajmi i mirë nga Zvicra, Ja çfarë do ndodhë me Karanttinën…

Është bërë e ditur se autoritetet shëndetësore zvicerane kanë paraqitur një plan për të shkurtuar kërkesën për karan tinë të vendit nga dhjetë në shtatë ditë.

Kërkesa zvicerane, e cila tashmë është më e shkurtër se disa vende evropiane, përcaktohet aktualisht në dhjetë ditë. Të mërkurën, ministri zviceran i Shëndetësisë, Alain Berset.

Prodhoi një plan ‘provë dhe lëshimi’ për të shkurtuar periudhën në shtatë ditë. Në zbatim të planit, një person në karantinë do të jetë në gjendje të bëjë një test në ditën e gjashtë të procesit të kara ntinës. Nëse testi është neg ativ, personi mund ta përfundojë karantinën në ditën e shtatë.

Plani u është dorëzuar kantoneve për konsultim, raporton Tages Anzeiger. Periudha e konsultimit me kantonet do të përfundojë të premten, 16 tetor. Ka pasur thirrje të përhapura për të shkurtuar periudhën e karantinës që vijnë nga Zvicra dhe jashtë saj. Telefonatat janë rritur më shumë gjatë javëve të fundit, veçanërisht pasi normat e infeksionit janë rritur në mënyrë dramatike në gjithë Zvicrën.