Vjen Lajmi i mirë nga Gjermani: Vetëm këta persona do lejohen të kalojnë Kufirin, Ja rregullat

Nese jeni beqar, pra te pamartuar, por keni mbetur te ndare me partnerin, te dashurin tuaj ne Gjermani, tashme ka nje zgjidhje.Edhe pse vendi yne eshte ne listen e vendeve me shume rr ezik nga vi rusi, Qeveria federale gjermane njofton se partnerët e pamartuar mund të hyjnë në Gjermani.

Nga vendet e treta të cilat nuk janë në listën “e sigurt” përfshihet këtu edhe Shqipëria, për vizita afatshkurtra te partneri që jeton në Gjermani.Kjo vlen për gjermanët, shtetasit e BE-së ose shtetasit e vendeve të treta me të drejtën e qëndrimit në Gjermani.

Rregullat e reja per hyrjen ne Gjermani për partnerët e pamartuar: Një ftesë nga personi që jeton në Gjermani, si dhe një kopje e dokumenteve të identitetit të personit që lëshon ftesën, një deklaratë për ekzistencën e marrëdhënies, të nënshkruar nga të dy partnerët dhe duke përfshirë detajet e kontaktit të të dy partnerëve.

Dëshmii të tjera të përshtatshme për takimet e mëparshme personale, në veçanti pullat e pasaportave, dokumentet e udhëtimit / biletat e fluturimit ose një vendbanim të përbashkët në një vend tjetër; mund të sigurohen edhe dokumente shtesë siç janë fotot,ditorja.