Vjen lajmi i madh nga Kroacia, Ja çfarë ka ndodhur sot

Vjen lajmi i madh nga Kroacia, Ja çfarë ka ndodhur sot.Dozzatt e para të vak/sinës së ko vi d të Pfiizer kanë mbërritur në orët e para të mëngjesit edhe në Kroaci.Sipas mediave të huaja, 9,750 do/zat e para të vak/sinës kanë mbërritur në Zagreb dhe do të ruhen në Institutin Kroat të Shëndetit Publik.

Nga ku do të transportohen në qarqe.Siç bëhet e ditur më tej, imunizimi fillon të dielën në mëngjes kur personi i parë në Kroaci do të marrë dozën e tij. Shtëpia për të moshuarit dhe të sëmurët në Zagreb është duke pritur për konfirmim, duke shpresuar se ajo do të jetë mbrojtësi i tyre.

Ndërkohë që në Dubrovnik, doza e parë do të merret nga punëtorët shëndetësorë dhe 155 doza të vak/sinave do të mbërrijnë në Shibenik.

Fushata e vaksinimit fillon sot dhe përveç posterëve dhe videove,është planifikuar edhe vak/sinimi publik i personave të famshëm.