Vjen lajm i mire per viirusin, Ai nuk i prek femijett dhe sherohett pa…

E gjithe bota eshte nen al arm per sh kak te vi/rusit. Nga Kinaa e deri ne europe cdo dite e me shume shtohet numri i te infekttuarve por lajm i mire eshte se vi rusi nuk i prek femijet.Kjo tregon qe ata qe e kane bere viruusin jane kujdesur tek pjesa e femijeve.Ata e kane ruajtur kete pjese duke e ditur qe femijet jane te paf ajshem.

Deri tani nuk ka asnje te prekur nga moshat e vogla.Statistikat tregojn nje numer te ulet te prekur por ai eshte nje vi rus tjeter gr ipal.“Në 75.000 raste të prekur nga virussi vetëm 100 prej tyre kanë qenë raste pe diatrike. Nuk përjashtohet mundësia që numri i të infe/ktuarve tek fëmijet të jetë edhe më i madh.

Por mund të kenë qenë raste që kanë kaluar lehtë pa patur nevojë të marrin mjekim”; është shprehur Terri Lynn Stillëell, ekspert i së mundjeve infe/ktive në Spitalin e fëmijëve Mott në Universitetin e Miçiganit. 80 perqind e femijeve jane kuruar shpejt dhe pa il ace dhe kjo eshte dicka pozitive.

Deri tani duket se viruusi ka pre dispozitë që të prekë të moshuarit, ose njerëzit më së mundje kronnike,shkruan ditorja.