Viti 2021 rikthen vizat drejt vendeve të Shengenit/ Detajet nga dokumentet tek aplikimi, ja sa ditë vlen për shqiptarët


Shqiptarët do të duhet të marrin një ETIAS nëse dëshirojnë të udhëtojnë në vendet e Zonës Shengen.

E cila përfshin fqinjë të tillë si Greqia, Italia, etj. Një listë e plotë e vendeve që udhëtarët mund të hyjnë me heqjen dorë nga ETIAS mund të gjenden këtu.

Procesi për marrjen e një ETIAS për Qytetarët Shqiptarë është shumë i thjeshtë dhe i shpejtë. Aplikantëve do t’ju duhet vetëm rreth 15 minuta nga koha e tyre për të përfunduar aplikimin, gjë që mund të bëhet nga çdo smartphone, kompjuter ose tablet që është i lidhur me internet. Rezultati zakonisht dërgohet menjëherë në adresën e postës elektronike të aplikantit.

Çfarë dokumentesh i duhen shqiptarëve për të marrë ETIAS?

Ekzistojnë vetëm një pjesë e vogël e Kërkesave të ETIAS për Qytetarët Shqiptarë. Ato përfshijnë:

Një pasaportë të vlefshme shqiptare . Kjo pasaportë duhet të jetë e vlefshme për të paktën tre muaj nga data kur udhëtari planifikon të hyjë në zonën Shengen. Nëse pasaportave ju kanë mbetur më pak se tre muaj, rekomandohet që të merret një pasaportë të re përpara aplikimit për ETIAS.