Vendim i Keqq nga Austria, Hyn në fuqi Karanttina atje, Ja detajet për Mërgimtarët në Austri……

Autoritetet shëndetësore austriake bëjnë të ditur se numri i ras tave po rrítet në Austri.Vetëm pak orë më parë dolën rastet e reja me infe ktime, ku numri arriti në 6,901 ra ste, në 24 orët e fundit.Përveç rrítjes së ras teve, Austria regjistroi edhe 35 vde./ kje të reja nga kor/ ona, transmetojnë mediat austriake.

Ndërkohë shteti i Austrisë ka nisur karanttinën, shkollat ​​dhe çerdhet do të qëndrojnë të hapura. Por njerëzit tani nuk lejohen të dalin nga ora 20:00 e mbrëmjes deri në orën 06:00 të mëngjesit.

Përveç mbylljes së muzeve, teatrove, kinemave dhe pishinave, të gjitha aktivitetet anulohen, përfshírë dasmat. Ndërkohë shteti i Austrisë ka nisur karan ttinën.

Shkollat ​​dhe çerdhet do të qëndrojnë të hapura. Por njerëzit tani nuk lejohen të dalin nga ora 20:00 e mbrëmjes deri në orën 06:00 të mëngjesit.