Vala e dytë? Gjermania shënon shifra shqetësuese nga Co vid -19 në 24 orë

Vala e dytë? Gjermania shënon shifra shqetësuese nga Co vid -19 në 24 orë.

Instituti gjerman për sëmundje ngjitëse “Robert Koch” ka njoftua se gjatë 24 orëve të kaluara në Gjermani janë shënuar 12 të vd ekur nga ko ronavirusi. Në këtë mënyrë, numri i përgjithshëm i viktiimave të sëmundjes së re në ekonominë më të fuqishme evropiane shkoi në 9,195, Përveç rasteve fatale, gjatë kësaj periudhe u shënuan edhe 1,122 infektime të reja dhe shifra e përgjithshme e të prekurve shkoi në 215,336.

Nderkohë, qeveria gjermane tashmë i ka hequr kontrollet kufitare me shtetet anëtare të Bashkimit Evropian dhe me disa vende të tjera. Ndonëse është në mesin e shteteve evropiane me numrin më të lartë të personave të infeektuar, Gjermania ka regjistruar shumë më pak viktiima se Britania e Madhe, Franca, Italia e Spanja.