Të gjitha përdorimet e lëngut të qepës

Lëngu i qepës është një pije jo shumë e përhapur dhe me shumë gjasë e padëgjuar. Mirëpo, benefitet shëndetësore të këtij lëngu janë të jashtëzakonshme.

Ky lëng i derivuar nga qepa, përmban fibër, vitaminat B6 dhe C, minerale dhe flavonoide.

Imuniteti– përdorimi i rregullt e lengut të qepës i bën mirë imunitetit. Ai është i pasur me vitaminë C, e cila lufton bakteret dhe virozat. Nëse jeni sëmurë dhe konsumoni vazhdimisht lëngun e qepës, do të vëreni se shërimi do të jetë më i shpejtë.

Tretja– falë fibrave që qepa përmban, bëhet tretja më e mirë e ushqimeve.

Flokët dhe lëkura– vitamina C tek lëngu i qepës stimulon prodhimin e kolagjenit, ndërsa vitamina E shmang dëmtimin nga ekspozimi ndaj radikaleve të rrezeve ultra-vjollcë.