Studimi/ Nëse nuk i nuhasni këto dy aroma, mund të keni Ko.vi.d…(Foto)

Një nga simp/tomat më të pazakonta që ndodh në pacientët me ko vi d është hum.bja e nuhatjes dhe shijes. Sipas Qendrës Mjekësore të Universitetit Vanderbilt, në afërsisht 25 për qind të pacientëve me kor onavir us, kjo ishte shenja e parë dhe e vetme që diçka nuk shkonte.

Meqenëse kjo simptomë mund të tregojë ko vi d u krye një studim gjatë të cilit subjektet u përpoqën të zbulonin aroma të caktuara. Studimi u krye në Indi dhe studiuesit zbuluan se të sëmurët me COVID-19 që kanë humbur shijen dhe erën e tyre nuk mund të nuhasin mentë dhe vajin e kokosit.

Ekipi hulumtues shqyrtoi një total prej 25 aromash, duke zgjedhur përfundimisht pesë për eksperimentin që ishin më të njohur për pjesëmarrësit: vaj kokos, kardamom, kopër, mente dhe hudhër. Ata më pas vlerësuan aromat bazuar në potencën dhe njohuritë dhe zhvilluan një komplet tes.timi prototipi.

Të cilin njerëzit mund ta zbatonin me lehtësi edhe në shtëpinë e tyre.Në fund të fundit, ata gjetën deficite të erërave në afërsisht 50 për qind të pacientëve pa sim ptoma,ditorja.