Sot Dhe Nesër Ek Zekutohen Në Xhirollogaritë E Bizneseve Nga 290 Euro Për Punëtorë..


Bajrami ka dek laruar se pagesat e parapara për ndihmën e bizneseve të prekura nga pandemia CO VID-19, janë gati të ekz ekutohen në kohë rekord. Sipas ministres Bajrami, secila firmë private do të përfitojë nga 290 euro për një punëtor të regjistruar.

“Ne e kemi dizajnu këtë masë, duke dashur të eliminojmë 100 për qind subjektivitetin e çfarëdo komisioni të jetë ai. Jemi vonuat tepër në implementim të masave. Kjo është masë që po implementohet në afat rekord. Tanimë i kemi në proces 15 mijë e 500 ndërmarrje, të gjitha brenda ditës së sotme dhe nesërme do të ndihmohen”, ka thënë Bajrami.

Ministrja u ka bërë thirrje bizneseve private që të azhuronojnë të dhënat e tyre, në mënyrë që Ministria e Financave të mos ketë telashe me ekzekutimin e mjeteve për ta.

“Unë u shfrytëzoj rastin që t’u bëjë thirrje bizneseve që të azhurnojnë të dhënat, veçanarisht numrin e xhirollogarisë. Si indikatorë kemi marrë numrin e të punësuarve. Mjetet u shkojnë bizneseve për t’u paguar pagat punëtorëve”, ka thënë Bajrami.

Gjatë ditëve të ardhshme pritet të ekz ekutohen këto pagesa edhe për mbi 20 mijë biznese tjera. Në total, pjesë e kësaj mase të qeverisë janë 36 mijë biznese