Si të ç’helmoni mëlçinë, organin kryesor që pastron toksinat nga trupi i njeriut!

Ka shumë funksioneve metabolike, ndër më të rëndësishmit është ai i pastrimit të organizmit nga toksinat dhe helmet! Sëmundjet që prekin këtë organ manifestohen me shenja në të gjithë trupin e njeriut, pasi ky është organi që e “pastron” atë.

Ushqimet e pashëndetshme, jeta sedentare, mungesa e aktiviteti fizik, alkooli e shumë faktorë të tjerë ndikojnë në performancën e mëlçisë duke ulur rendimentin e punës së saj.

Ushqimet e mëposhtme janë ato, që do ta purifikojnë mëlçinë duke e pastruar nga helmet e trupit.

LIMONËT

Mendojeni limonin si një sapun natyral pa element kimikë, një pastrues shumë i lehtë i mëlçisë. Limonët përmbajnë një përbërës të quajtur naringenin, i cili ndihmon për të lehtësuar inflamimin e mëlçisë. Përmbajtja e lartë e antioksidantit dhe vitaminës C gjithashtu do të forcojë sistemin tuaj imunitar.