Si ta kuрtojmë që jemi рrekur nga kanсeri i gjirit? Mjeku bën thirrje: “Nëse e kaрni herët ѕhpëtoni jetën”

Mjeku nënvizoi se një nga elementet kryesore është vetëekzaminimi. Bani tha se vajzat e gratë duhet që para pasqyrët të vetëkontrollohen dhe të shohin nëse kanë simptoma që ngrenë alert për kancerin e gjirit, siç është ndryshimi i lëkurës, gropëzimit apo dhe ndryshimi i gjirit.

“Ndryshe nga sëmundjen e tjera, ky tumor nëse kapet herët mund të shpëtohet jetë. Prandaj simbolika e këtij muaji është shumë i rëndësishëm. Një nga elementet kyç është vetëekzaminimi. Femra shqiptare duhet të kuptojë se një ekzaminim para pasqyrës një ballafaqim me ata simptoma që janë dyshuese, është i rëndësishëm.

Për të parë ndryshimet e gjirit, të lëkurës, gropozimet, rrjedhjet, e më radhë që ta bëjnë të vetëdishme një fermër që të jenë në një situatë alerti. Faktorët gjenetik nuk janë në dorën tonë, sic është ardhja e ciklit para moshës 12 vjec. Menopauza e vonshme pas 50 vjec.