Shqiptarët të gjithë aty i mbajnë: Ja përse nuk duhen fshehur paratë në këto vende, bëni shumë

Shqiptarët të gjithë aty i mbajnë: Ja përse nuk duhen fshehur paratë në këto vende, bëni shumë.

Nuk ka të ngjarë që ju të keni mundësi të mashtroni më shumë nga hajdutët, pasi me siguri do t’u ndodhë atyre që të kërkojnë kursime në vende që ju duken shumë të pazakonta. ǒështë më e keqja, ata ndoshta do ta gjejnë, duke pasur parasysh që ka ende njerëz që vendosin të “fshehin” paratë në shtëpi, në vend që të kursejnë në një bankë, që është, pa dyshim, opsioni më i sigurt për të mbajtur para.

Nuk ka rëndësi nëse kasaforta është e madhe apo e vogël, nëse ka një kod, një bravë apo një çelës. Edhe nëse është i bashkangjitur në një mur ose mobilie, nuk ka asnjë garanci se do të mbeteni pa të. Fundja është se është plotësisht e padobishme nëse mund të merret nga shtëpia apo apartamenti.

Qeset nuk janë gjëja e parë që filloni të kërkoni para, por mund të jetë e dobishme që hajdutët ta nxjerrin nga banesa. Qeset dhe kuletat e vjetra nuk janë zgjidhja më e lumtur, pasi ata nuk kanë asnjë problem t’i inspektojnë ato, duke i kthyer të gjitha linjat dhe duke kërkuar në xhepat e tyre. Ndoshta diçka gjendet në to, në fund të fundit.

Çorape të ndyra të njerëzve të tjerë, bluzat, shtrojat dhe të brendshmet nuk duken joshëse për askënd, aq më pak të “rrëmbehen” me to, kështu që duket se është një ide e mirë për të mbajtur para. Sidoqoftë, nuk është veçanërisht e vështirë të rrëzoni shportën dhe të dalë gjithçka që ka aty, në mënyrë që të arrini në “paletë”. Sidomos pasi që kjo punë zgjat vetëm një minutë ose dy.