Shqipëria kufijtë e mbyllur me BE, por Befasia më e madhe vjen nga Italia. Së fundmi…

Shqipëria kufijtë e mbyllur me BE, por Befasia më e madhe vjen..

Tashme situata eshte k aotike dhe vendet e BE i ndryshojne rregullat e udhetimeve cdo muaj.

Keshtu ka ndodhur dhe me Italine ku nuk ka bërë përjashtime dhe njësoj si vendet e tjera të BE i ka mbyllur kufijtë për shtetasit shqiptarë deri më 1 sht ator dhe pritet te merret vendimi i ri se si do te vazhdojne udhetimet nga vendet e ballkanit.

Dekreti i ri miratohet në Parlamentin italian, lejon që të udhëtojnë drejt Italisë vetëm shqiptarët rezident ose për motive shëndeti, por kanë të detyruar zbatimit e ka rantinimit për 14 ditë.Pavarësisht se Shqipëria ishte vendi i parë në Europë që i ofroi ndihmë për te perballuar pa ndemine, Italia na ka b efasuar pasi i ka mbyllur “derën” shqiptareve.Tashme duhet te p resim se cfare do ndodhi pas dates 1 sht ator a do te kete hapja per vendet e ballkanit?Le te shpresojme.