Shqipëria forcon masat kufizuese, nga ora policore tek mbyllja e bizneseve, ja ç’do ndodhë nga sot

Komiteti Teknik i Ekspertëve ka prezantuar sot masat qe vijojne pa nje afat te caktuar, lidhur me kufizimet per frenimin e perhapjes seko vi d.

Komiteti ka vendosur të lërë në fuqi masat kufizuese kundër koronavirusit që ishin deri më sot, 2 dhjetor.Komiteti i Ekspertëve mori vendimin për t’i vijuar këto masa. Ndalohen tubimet, konferencat, ceremonitë e festave dhe ato mo.rtore.

Do vazhdojë të jetë në fuqi kufizimi i lëvizjes së qytetarëve nga ora 22:00 deri në orën 06:00. Do të kufizohet në këto orare edhe puna në Fast-Fo.od. Universitetet do vazhdojnë online, administrata do punojë online,ndërsa shkollat me mësim të alternuar.

Këto masa do të vijojnë për një periudhë pa afat”, tha zv.ministrja e Shëndetësisë Mira Rakacolli, shkruan ditorja.