Shokuese: Vjen lajmi i tme/rrshëm në lidhje me Kooviidd, nga Kinaa…(Foto)

Disa pjesë të Pekinitt janë vënë nën izolim të shtunën pasi gjashtë raste të reja, të brendshme u raporttuan, duke ndezur frikën e një rikthimi të transmetimeve lokale.Njerëzit janë ndaluar të dalin nga shtëpitë në 11 komplekse banimi në jug të distriktit Fengtai në Pekkin, pasi pjesa më e madhe e rasteve lidheshin me një treg mishii aty afër.

Këto masa tashmë janë hequr dhe shkalla e infe/ksioneve ra ndërkohë që pjesa më e madhe e rastteve të raportuara në muajt e fundit ishin qytetarë që jetonin jashtë dhe që testtoheshin në kthimin në shtëpi. Mes gjashtë rastteve të reja të njoftuara të shtunën.

Tre ishin punonjës të tregut, një vizitor dhe dy punonjës të qendrës së kërkimeve për mishiin në kinee, shtatë km larg tregut.Autoritetet mbyllën menjëherë tregun, bashkë me një tjetër treg ushqimesh deti të vizituar nga një prej pacientëve, për dezinnfektim dhe marrje kampionësh.

AFP raporton se qindra oficerë policiie dhe dhjetëra paraushtarakë ishin vendosur në të dy tregjet. Nëntë shkolla dhe kopshte të afërta u mbyllenn po ashtu.