Shokuese/ Kо.vi,d e kaluam, Po tani pѕе ta mbajmë Maskën?! Ерidemi.ologia i përgjigjet Ѕkeрtikëve: Të gjithë rrezi.kohen nga një infe.ktim i dуtë

Të kalosh lehtë ko vi d dhe të negativizohesh, është një lehtësim i madh, për shkak të frikës që mbart me vete ky virus i panjohur, për mënyrën si reagon në trupin e secilit prej nesh. E mendimi i parë që të vjen pasi nuk je më pozitiv, është “po tani pse ta mbaj maskën”.

Por çfarë thonë epidemiologët për këtë fenomen?“Maska është barrierë mbrojtëse, që duhet përdorur si nga ata, që e kanë kaluar ko vi din dhe e kanë me dokument faktin që janë negat.ivizuar, ashtu dhe nga ata që nuk e kanë kaluar.

Kjo sepse është barrierë që na mbron nga ko vi di dhe gjithë infeksionet që qarkullojnë. Personat që e kanë kaluar duhet ta mbajnë maskën, pasi ata nuk janë vaksinuar të gjithë ndaj vir useve të tjera dhe gripit.

Maska duhet mbajtur edhe për të ndaluar një riinfektim”, tha Rovena Daja, epidemiologe,Këto raste janë të pakta, jo vetëm në Shqipëri, por edhe në Evropë. Por është një vi rus i ri, të cilin nuk e njohim dhe nuk dimë si reagon trupi ynë.