Shokuese/ “Bυrri na Çoi të jetoηim në një kotec me pulaa në Greqi me djalin 2 Jνësh, Doηte të…”

Pasi li nda shkuam tek vëllai dhe më tha nuk rrihet më këtu sepse jemi bërë veti i tretë, do marrim shtëpi me qira. Vëllai i tha do mundohem t’ju bëj bashkim familjar, dokumentat që të jetoni dhe punoni këtu. Ai tha jo do iki të bëj letrat tek vendi ku punoja më parë dhe shkuam.

Aty ishte një stallë me pula dhe më tha deshe Greqinë, këtu do jetojmë.Unë në një valixhe ulesha dhe tek valixhja tjetër mbës htetesha, fëmija ishte vetëm 2 javëshe. Ndejta 10 ditë me radhë me fëmijën, ishim jashtë, nuk kishte as enë kuzhine, asnjë gjë.

Kemi ngrënë vetëm bukë me djathë. Më ndihmonte një grua greke sepse më binte të fiktë nga e pangrëna, shqyqyr që e kisha djalin e urtë dhe nuk donte shumë të pinte. Pas 10 ditësh u sëmura shumë, më binte të fiktë përditë, ndërkohë që burri thoshtë do Greqinë, ja kjo është, dontë të hakm errej.

Mirela Milori: Po për çfarë?Gruaja: Nuk e kuptoj sepse në fillim nuk kishim mosma rrëveshje dhe unë i bindesha për çdo gjë. Erdhëm prap në Shqipëri, atë ditë isha shumë e sëmurë dhe e lodhur nga rruga dhe i them që të rrijmë tek prindërit e mi se janë më afër dhe nesër të ngjitemi sepse fshati i burrit ishte shumë larg, duhet të ecje dy orë në këmbë. Nuk pranoi dhe ikëm në fshat, aty filluan ata me të vetat, vjehrri me sharjet dhe fyerjet e veta që atë natë që vajtëm.