Shkurt dhe qartë : Ja se si duhet të veproni që nga dita e 1 e prekjes e deri në fund në ditën e 14, sipas ekspertëve

Për shkak të Desh timit te sistemit shëndetësor, profesionistët e shendetit kanë përgatitur këtë mesazh për njerëzit, në rast se nuk doni të rrez. ikoni të shkoni në spital menjëherë.

She njat shfaqen nga dita e tretë pas prekjes.Faza e parë; Dhim./bje trupi ne sy kokeTë vjellaDiarreRrufë ose bll okim i hundësDje gie në syDj egie gjatë uri nimit.

Kujdes , është shumë e rëndësishme të pini shumë lëngje, veçanërisht ujë të pastruar.Pini shumë ujë për të mbajtur fytin të thatë dhe për të cliruar mush.këritë.

Faza e tretë – shërimi; Faza e shërimit fillon në ditën e 9-të, e cila mund të zgjasë deri në ditën e 14-të (rimëkëmbja).