Shkencëtarët ne Amerike zbulojnë iláçiin që mund të ndalojë tránsmetiimin e Ko.vi.d brenda 24 orësh

Mediikamenti i quajtur Molnupiiravir, u pa se parandalonte që virusii të shumohej dhe të mos përhapej në të gjithë trupin.Siç tregojn studiuesit zbuluan se iláçii bllokonte përhapjen e ko vi d mes minjve tek të cilët u krye eksperimenti, ndërsa ata që nuk iu dha ilaçi, e përhapën sëmun/djen.

Ekipi i studiuesve nga Universiteti Shtetëror i Xhorxhia, thotë se nëse të dhënat mund të japin të njëjta efekte te njerëzit, kjo do të thotë se pacientëtt me ko vi d që do marrin këtë medikament mund të bëhen jo-infekttues brenda një dite.

“Ky është demonstrimi i parë se një ilaaç që e kemi në dispozicion bllokoon shpejt transmetimin tha Dr RichardPlemper, një profesor në Institutin për Shkencat Biomjekësore në shtetin e Xhorxhia.

Molnupiiravir është një ilaaç antiviral që u krijua në Universitetin Emory, në Atlanta, nga kompania e saj e inovacionit të barnnave,shkruan ditorja.