Sa kafe konsumoni në një ditë? Nëse keni 1 nga këto shenja atëherë duhet ta ndaloni atë menjëherë

Sa kafe konsumoni në një ditë? Nëse keni 1 nga këto shenja atëherë..

Ju pëlqen shumë kafeja? E kujt jo! Të jep energji, të hap sytë në mëngjes dhe ka një shije dhe aromë fantastike.

Megjithatë si gjithçka e mirë edhe ajo duket konsumuar me kujdes. Po si mund ta kuptojmë nëse po e teprojmë me kafenë dhe që po na bën keq?Nëse shfaqni këto shenja është e këshillueshme të kontrolloni sasinë e kafeinës.
Probleme me stomakun dhe zorrën e trashë Kafeja ka një efekt laksativ. Kur konsumoni më shumë kafe seç duhet, zakonisht mund të keni probleme me jashtëq itjen, në disa raste edhe diarre.Ndiheni të lodhur ditën tjetër.

Kafeja stimulon sistemin nervor për shkak të përmbajtjes së kafeinës dhe gjithashtu përmirëson performancën fizike me 11-12%. Por ka një anë të keqe. Studimet tregojnë se pasi pini shumë kafe, mund të ndiheni të lodhur ditën tjetër dhe të përballeni me përgjumje.

Keni an kth Do zat e larta të kafeinës sjellin një gjendje an kthi dhe nervozizmi. Nëse vini re se bëheni nervoz shumë shpejt, bëni mirë të kontrolloni sasinë e kafeinës.
Përjetoni pagjumësiKafeina ju mban zgjuar dhe mund të ketë pasoja për gjumin. Studiuesit kanë treguar se konsumi i lartë i kafesë mund të rrisë sasinë e kohës që ju nevojitet për të fjetur.