Qeveria vendos mbylljen e lokaleve të natës deri më 7 shtator për të parandaluar përhapjen e Korron aviirusit…(Foto)

Qeveria vendos mbylljen e lokaleve të natës deri më 7 shtator për të parandaluar përhapjen e Korrona viirusit.

Pas rritjes së rasteve të ditëve të fundit vjen masa e ashpër nga qeveria. Nuk do të ndalohet lëvizja në rajona, por do të mbyllen diskotekat dhe klubet e natës. Për aktivitetet e detyruara për t’u mbyllur do të ofrohet një mbështetje ekonomike.(Hape-katrorin,posht, dhe ndiiq-videon). Kjo është ajo që vendosi qeveria pas konfrontimit të videokonferencës, e cila zgjati më shumë se dy orë, midis ministrave Francesco Boccia, Roberto Speranza dhe Stefano Patuanelli dhe presidentëve të rajoneve.

Nga ora 18:00 deri në 6 të mëngjesit, është e detyrueshme mbajtja e maskës ​​në vende të hapura për publikun dhe në vendet ku është më e lehtë për t’u zhvilluar përhapja e virusit. Kjo është parashikuar me një urdhër të nënshkruar nga Ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza, në përfundim të konfrontimit me qeveritarët.

Ne i japim një sinjal vendit që vëmendja duhet të jetë e lartë.

Ministri i punëve rajonale, Francesco Boccia, ditët e fundit kishte hipotezuar “mbylljen pas gushtit në të gjitha rajonet”. Dhe të dhënat ditore të rasteve në rritje të vazhdueshme shtyjnë drejt ndalimit në klubeve të kërcimit.