Qan Erdogan Deri Sa Jep Lajmin E Hidhur…

Numri i të vd/ ekurve nga tërmeti në Izmir të Turqisë u rrit në 58, njoftoi presidenti Recep Tayyip Erdoğan.Të paktën 920 njerëz u lënd uan gjithashtu në tër./metin me magnitudë 6,6 ballë që goditi Izmirin.

Qytetin e tretë më të madh të Turqisë. “Ne jemi të vendosur të shërojmë pl agët e vëllezërve dhe motrave tona në Izmir, të cilët janë prekur nga tër./meti.

Para se të fillojë moti i ftohtë dhe shirat”, tha Erdoğan gjatë një takimi të Partisë në pushtet për Drejtësi dhe Zhvillim (AK) në provincën e Samsunit.

Deri në 104 njerëz janë shpëtuar nga rrë nojat, ndërsa aktivitetet e kër kimit dhe shpëtimit ende vazhdojnë, ditorja.