Prindërit e braktisin në një park, i lanë edhe një letër, por 4 vjet më vonë ndodh e pabesueshmja…!


Kishte disa informacione të rëndësishme në shënim duke shpjeguar se fëmija është i shurdhër dhe se prindërit duhej ta bra ktisnin atë, për fat të keq, sepse nuk kishin mundësi ta trajtojnë, ishin shumë të var fër.

Dhe shpenzimet mjekësore ishin të pakapërcyeshme për ta.Fëmija më pas u mirëprit në një jetimore, por mungesa e dëgjimit dukej se e izo lonte atë nga pjesa tjetër e fëmijëve të qendrës.Mijëra kilometra larg, amerikanët Molly Sano dhe bashkëshorti i saj kishin dashur që të adoptonin një fëmijë dhe ishte fotografia e këtij djali të vogël që i preku ze mrën, më 2 tetor 2014 dy bashkëshortët udhëtuan në Kinë për ta parë atë.

“Ishte dashuri me shikim të parë”, kujton gruaja.Birësimi ishte i suksesshëm dhe çifti më në fund mundi ta marrë fëmijën në shtëpi, ta pagëzojë atë me emrin Bennett.Bennet nuk mundi të gjejë një familje më të mirë: Molly është një mësuese e gjuhës së shenjave dhe burri i saj është i shurdhër.

Në fillim mënyra e vetme e komunikimit të fëmijës ishte përmes të qarës, por në vetëm tre muaj fëmija tashmë ishte në gjendje të shkruajë fjali komplekse me shenja; motra e vogël Mila e ndihmon shumë, të dy janë «si binjakë», – thotë Molly.Por një stuhi që prishi harmoninë në këtë familje të lumtur, pas disa testeve shumë të hollësishme, ishte se Bennett-i vuan nga “Sindroma e Usherit”, e cila, përveç shurd himit, shkakton një verbëri progresive.Mjekët parashikojnë se në moshën 20-vjeçare, Bennet do të jetë plotësisht i verbër.Molly donte që djali i saj të ishte i vetëdijshëm për origjinën e tij dhe të kishte mundësinë të vizitonte vendin ku ai lindi, para se të humbte plotësisht shikimin.