Po Ndodh/ Dorëzohet Shteti i Parë në Evropë, Rikthen Κaraηtίηëη Τotale

Po Ndodh/ Dorëzohet Shteti i Parë në Evropë, Rikthen Κaraηtίηëη Τotale.

Irlanda është bërë vendi i parë në Europë që ka rikthyer iz0limin e vendit. Kryeminsitri u ka kërkuar qytetarëve të tij të qëndrojnë në shtëpi duke nisur nga mesnata e së mërkurës.

Për 6 javë me radhë, bizneset jo-thelbësore do të mbyllen. Po ashtu, vetëm punëtorët e bizneseve të rëndësishme do të “lejohen të udhëtojnë”. Por shkollat do të vijojnë normalisht

Po ashtu, vende si Belgjika, Holanda dhe Franca, kanë mbyllur baret e restorantet dhe kanë vendosur kufizimin e lëvizjeve gjatë natës. Megjithëse këto vende nuk kanë marrë në konsideratë kufizime të rrepta si rasti i Irlandës. Italia, epiqendra parë e shpërthimit të paηdemisë Evropës, njoftoi gjithashtu masa të reja. Κryebashkiakët në varësi të situatës mund të marrin në konsideratë mbylljen e pjesshme.