Per te gjithe ju qe jeni ne dileme kafe apo caj ne mengjes? Ja se si pergjigjen ekspertet

Do të kesh kujtesë të fortë edhe në moshë të vjetër? Çaji jeshil mund t’ua plotësojë dëshirën. Studiemt kanë treguar se çaji jeshil është i pasur me disa përbërës kristalizues që mund të shkojnë në tru dhe të mbrojnë neuronet (qeli-zat ner-vore).

Çaji jeshil mund të ndihmojë gjithashtu në parandalimin e sëm/ undjes së alcejjmerit, një nga shkaktarët kryesorë të humbjes së kujtesës.

Arsyeja kryesore përse duhet të zgjidhni çajin jeshil kur jeni të str. esuar është falë përmbajtjes së një subst. ance natyrale, të quajtur L-theanine, që gjendet vetëm tek bimët e çajit. Kjo substtancë ka efekt qetësues të mendjes, largon ank. thin dhe ndihmon të fokusohemi dhe përqendrohemi më mirë.

Çaji jeshil është gjithashtu i mirë për forcimin e ko ckave. Konsumimi i çajit jeshil është zgjidhja e duhur për ata që duan të kenë ko cka të forta ose për të parandaluar dhimbje të tyre.