Për herë të parë Alketa flet publikisht me shumë emo cione për burrin e saj

Në 14 J anar, Alketa Vejsiu përmes rrjetit të saj social Ins tagram dha për fansat lajmin se emri i saj, gjendej mes atyre të grave më të njohura të televizionit italian, të zgjedhura për të prezantuar edicionin e 70-të të Sanremos.(Klikoo-ree.klamin, dhe hapet-video, e saj). Në 6 Sh kurt, Alketa u ngjit në skenën e teatrit Ariston dhe mah niti publikun me prezantimin e saj.

Në një intervistë për emisionin “Jo vetëm modë”, në Tv Klan, Vejsiu ka treguar se në publik është edhe bashkëshorti i saj. Ajo shprehet se Sanremo është një ëndërr e përbashkët që e kanë finalizuar të dy. Alketa e ndjen veten shumë me fat, që ka një bashkëshort që e do dhe e mbështet në ëndrrat e saj, madje këtë Sanremo ja dedikon eksluzivisht atij.