Ora kur zgjoheni natën tregon ѕe nga çfarë рroblemi ѕhëndetëѕor vuani

Mësuam se çdo orë gjatë natës është e lidhur me një organ të caktuar dhe po ndajmë me ju këtë informacion interesant. Ju lutemi mbani mend se këto gjëra nuk kanë për qëllim të jenë këshilla mjekësore.

Nga ora 21.00. deri në orën 23:00.

Dritarja midis orës 21:00. dhe ora 11:00. është e lidhur me sistemin tuaj endokrin dhe limfatik, thonë kinezët. Këto sisteme janë më aktive gjatë kësaj kohe. Nëse ata janë jashtë ekuilibrit, mund të ndiheni të dëshpëruar dhe të keni gjumë të keq gjatë kësaj dritareje.

Gjithashtu, midis këtyre simptomave, ju mund të përjetoni mani, ndjenja faji, një çekuilibër hormonal dhe një çrregullim të tiroides. Keni nevojë për një rutinë më të mirë para gjumit dhe mbani mend se ora 22:30. është hera e fundit kur duhet të jeni në shtrat për t’u siguruar që të jeni në gjumë deri në orën 23:00.

Nga ora 11:00. deri në 1 të mëngjesit.

Kjo dritare është përgjegjëse për fshikëzën e tëmthit. Funksionimi i gabuar i këtij organi çon në ndjenja të çekuilibruara të pasigurisë, gjykim të dobët, vështirësi në marrjen e vendimeve, drojë, ndrojtje dhe kolesterol të lartë. Ekspertët sugjerojnë që të shmangni konsumimin e pijeve jo të shëndetshme dhe yndyrave.

Nga ora 1 e mëngjesit deri në 3 të mëngjesit.

Gjatë kësaj periudhe kohore, mëlçia është më aktive. Përpiqet të detoksifikojë trupin tuaj dhe të përpunojë emocionet e ditës. Ju mund të ndiheni të zemëruar dhe të përjetoni humor dhe dhimbje koke kur jeni zgjuar.

Nëse vazhdoni të zgjoheni në këtë kohë, mund të keni shumë zakone të këqija, duke përfshirë konsumimin e pijeve jo të shëndetshme dhe ushqimit të pashëndetshëm, veçanërisht nëse e bëni këtë gjatë natës.

Nga ora 3 e mëngjesit deri në 5 të mëngjesit.

Mushkëritë janë aktive gjatë këtyre orëve. Nëse keni probleme me këtë organ, mund të përjetoni trishtim, frymëmarrje të cekët, djersitje dhe dhimbje gjoksi. Provoni të bëni ushtrime të frymëmarrjes para gjumit, ose bisedoni me një mik ose një psikolog.

Nga ora 5 e mëngjesit deri në 7 të mëngjesit.

Zorra e trashë këtë herë punon në mënyrë aktive. Nëse ka një çrregullim, mund të ndiheni në mbrojtje ose të mbërthyer në një situatë. Sa herë që zgjoheni nga ora e ziles, mund të ndiheni të frustruar. Kinezët sugjerojnë që të përfshini më shumë fibra ose ujë në dietën tuaj.