Nuk ka ndodhur qe nga viti 1993, Vjen lajmi jo i mire per Shqiptaret

Kriza që po kalon ekonomia shqiptare, e shkaktuar edhe nga situata e pand emise ka çuar në nivele rekord deficitin buxhetor.Ky tregues arrin, sipas të dhënave të Ministrisë së Fina.ncave, në 73 miliardë lekë ose rreth 590 milionë euro. Ky është niveli më i lartë i deficitit që prej vitit 1993.

Por, gjatë 30 viteve të fundit, historia ka njohur disa periudha me nivel të lartë të deficitit buxhetor, çka tregon edhe për një situatë të vështirë financiare të vendit.

Pas viteve ’90 të ndërrimit të pushtetit, një periudhë probl ematike nga qenë viti famëk eq 1997 me skemat piramidale. Më pas, rekordi i deficitit buxhetor u vendos në vitin 2009, që përkon me periudhën kur po ndërtohej rruga Durrës-Kukës.

I lartë ishte deficiti edhe në 2013-n, periudhë e ndërrimit të pushteteve, që u shoqërua me rënie të të ardhurave buxhetore dhe krijim të detyrimeve të prapambetura dhe një marrëveshje të ngushtë,Situata përsëritet këtë vit, me një deficit edhe më të thellë, për shkak të krizës që po shoqëron pand eminë,ditorja.