Nuk e keni ditur ? Ja arsyeja kryesore përse i’u lotojnë sytë, mësojeni nëse duhet apo jo të shqe/tësoheni

Qepallat janë si fshirëse të xhamave. Kur ju përplasni qepallat, ato përhapin lot në sy dhe pastrojnë pamjen.Por ndonjëherë ato nuk punojnë mirë.

Rënia në brendësi e qepallave mund të fshijnë syrin, një problem i quajtur entropion. Ose dalin jashtë dhe quhen ectropion, kështu që kapakët nuk fshijnë gjithë syrin kur ju im për/plasni.

Në këtë rast kirurgjia mund të jetë një zgjidhje. Gërvishtje në syPisllëku, rëra dhe lentet e kontaktit mund të gërvishtin jashtë syrit tuaj, të quajtur cornea. Nëse kjo ndodh, syri yt mund të shqyhet, lënd ohet, të duket i kuq dhe të jetë i ndjeshëm ndaj dritës.

Zakonisht këto gërvishtje shërohen brenda një ose dy ditësh, por është e rëndësishme që të kontaktoni një mjek nëse mund të keni një gërvishtje të kornesë, pasi mund të keni nevojë për trajtim,ditorja.