Nje njeri i mencur, i thote te birit: biri im! Ne jeten tende, mos hiq dore nga tri gjera.


Njësia e mëvetësishme më e vogël e gjuhës, që përbëhet nga një tingull a nga disa tinguj, e formësuar gramatikisht, që shënon sende e dukuri të realitetit ose shpreh qëndrimin e folësit ndaj asaj që thotë, lidh gjymtyrë të një fjalie ose fjali dhe riprodhohet e veçohet në rrjedhën e ligjërimit.

Nje njeri i mencur, i thote te birit: biri im! Ne jeten tende, mos hiq dore nga tri gjera. Ja cilat janë ato tri gjerat: 1.Ha ushqimin me te mire 2.Fli ne shtratin me te mire, 3. Jeto ne shtepite me te bukura.