Nga 1 shtatori nuk ka shanse ta kaloni kufirin, ky shtet sapo dha lajmin e k eq për të gjithë

Nga 1 shtatori nuk ka shanse ta kaloni kufirin, ky shtet sapo dha lajmin e k eq për të gjithë.

Hungaria do të mbyllë kufijtë për të huajt më 1 shtator, për të ndalur rritjen e numrit të të inf.ektuarve me korr onavirus, derisa hungarezët që kthehen nga vendet tjera.

Duhet t’i nënshtrohen masës së karaantinës, ka thënë, Gergely Gulyas, shef i kabinetit të kryeministrit Viktor Orban të premten.Gulys ka thënë se shtetasit hungarezë mund të largohen nga karantina 14-ditore vetëm nëse ofrojnë dy tesste.

Përjashtime për ndalim të hyrjes do të ketë për personelin ushtarak, udhëtimet humanitare si transit, si dhe udhëtimet diplomatike.Gulyas ka thënë se qeveria është duke konsideruar një varg masash sesi do të lejohen tifozët që të marrin pjesë në ndeshjen e futbollit në mes të Bayern Munich dhe Sevillas në Budapest më 24 shtator.
“Numri i të inf.ektuarve është rritur dhe shumica prej tyre vijnë nga shtete e huaja”, ka thënë Gulyas përmes një konference për media.