Nese vuanii, nga Tiroidja ? Këtë ushqim nuk duhet ta fusni në gojë, ja për cilin ushqim bëhët fjalë


Shqetësimet që provokojnë tir oidet, jo domosdoshmërisht kërkojnë trajtim mjekësor me ilaçe. Janë edhe disa ushqime që mund të kenë një efekt negativv dhe duhet t’i shmangni në rast se vuani nga një shqetësim i tir oides.

Ju duhet të konsumoni një dietë me sasi minimale të sojës, pasi ky produkt ushqimor pengon absorborbimin e trajtimit në rast se po merrni medi kamente. Sheqernat: Të evitosh produktet që përmbajnë sheqer të rafinuar është thelbësore, mbi të gjitha nëse bëhet fjalë për sëm. undjen autoimune të tiroides. Këto ushqimet mund të kenë një efekt negativ në pankreas dhe në funksionimin e tij, që mund të reflektohet me një rezistencë ndaj insu/linës.

Kjo mund të reduktojë ndjeshëm nivelin e hor moneve dhe të dëmtojë tir oiden.Kafe: Reduktimi i konsumit ditor të kafes është i domosdoshëm në rast se keni një problem me ti roidet. Edhe pse konsumimi i kontrolluar i kafesë nuk është i dëm/shëm, një sasi e tepruar kafeje mund të dëmtojë seriozisht veshkatt,ditorja.