Nese keni diçka të tillë në tho.njte tuaj, atëherë një nga organett, tuaja më të rëndësishme është në rrе ziik…(Foto)

Mjekët dhe shkencëtarët janë unanimë: Trupi, në një mënyrë apo në një tjetër, gjithmonë na sinjalizon kur diçka e keqe po ndodh me trupin tonë.Pas një hulumtimi të gjatë dhe të plotë, ekspertët mjekësorë kanë zbuluar se një gjendje specifike e thonjve mund të jetë paralajmëruese e diçkaje të rrez ikshme.

Hulumtimi i kryer nga Akademia Amerikane e Dermatologjisë ka zbuluar se nëse njerëzit kanë vija të kuqe ose vjollcë në thonjtë e tyre, kjo mund të jetë një shenjë e hershme e sëmu ndjes së zemrës, madje edhe një tregues që një person së shpejti mund të ketë një su lm në zemër.

“Shenjat më të zakonshme të një su*lmi në zemër të afërt janë dhimbja në gjoks, gulçim dhe marramendje. “Por një simptomë shumë e pazakontë mund të jetë gjithashtu një tregues i një su*lmi në zemër, dhe ky është ndryshimi në thonjtë tuaj”.

Ata konkludojnë se gjendja mund të shfaqet shumë më herët, para se të shfaqen simptoma më serioze. Sipas specialistëve, pamja e vijave në thonjtë tuaj nuk duhet të neglizhohet, nëse ato shfaqen pa ndonjë arsye, dmth pa dëmtuar më parë gishtat.Në të njëjtën kohë, ekspertët mjekësorë rekomandojnë që ushqimi i shëndetshëm dhe i ekuilibruar, si dhe aktiviteti i moderuar fizik ditor janë mënyrat më të mira për të zvogëluar dhe parandaluar rre*zikun e sëm undjeve të zemrës, dhe në radhë të parë, të gjithë duhet t’i kushtojnë vëmendje të veçantë marrjes së kripës që konsumojnë.