Nëse në mengjes nfillim pini Kafe, Ja Çfarë do të ndodhë me trupin dhe..

Shumë prej nesh vendosin ta nisin mëngjesin e tyre me një filxhan kafeje, por kjo mund të mos jetë mënyra e duhur.Në fakt aspak Sipas specialistëve, koha e duhur është ajo e mëngjesit të vonë, 9:30-11:30, por jo më herët. Ky artikull do t’ju njohë me efektet anësore të kafesë, kur kjo e fundit konsumohet në orët e para të mëngjesit.

Kafeja në mëngjes mund të bëjë që të hum/bni shumë vitamina dhe minerale thelbësore. Mund të sabotojë thi/thjen e hekurit, magnezit dhe vitaminaveB, të cilat janë jetike për sistemin tonë nervor. Shumë kafeinë gjithashtu përkthehet në më pak kalcium te kockatt tona, duke i bërë ato të dobëta dhe të brishtaa.

Kafeja aktivizon sistemin tonë nervor, i cili nga ana tjetër ndikon në zorrën e trashë dhe mund të shkaktojë dia-rre.Disa njerëz gjithashtu pëlqejnë të shtojnë qumësht ose krem në filxhanin e tyre të mëngjesit.

Dhe për shkak se shumica prej nesh kanë vështirësi në tretjen e lak/tozes, kjo mund të shkaktojë edhe shqetësime në stomaakk,ditorja.