Nëse Ju Mpihen Duart Dhe Këmbët Shkoni Menjëherë Te Mjeku/ Mund Të Vuani Nga Kjo…

Nëse Ju Mpihen Duart Dhe Këmbët Shkoni Menjëherë Te Mjeku/ Mund Të Vuani Nga Kjo..

Ky është vetëm reagimi normal i trupit tonë ndaj temperaturave të ftohta dhe duart tona do të kthehen përsëri në normale.

Sapo t’i ngrohemi. Sidoqoftë, për disa njerëz këto simp toma mund të jenë shenja të një gjendje më serioze tek duart, të quajtur semu ndja Raynaud, e cila mund të jetë e dëmshme për shëndetin e tyre.Ne në Pergatit donim të dinim më shumë për këtë sem undje, simp tomat e saj dhe si ta parandalonim atë.

Ja çfarë zbuluam!Kur shfaqet se mundja e Raynaud, arteriet që furnizojnë gj ak në lëkurën tuaj ngushtohen për shkak të temperaturave të ftohta ose stresit emocional. Kjo, nga ana tjetër, bën që duart, gishtat e këmbëve dhe ndonjëherë pjesët e tjera të trupit të bëhen të bardha dhe / ose blu dhe të japin ndjesinë e mpirjes.