Ne Zvicer prej vitit 2021 do ndodhin keto ndryshime ja cduhet te dine mergimtaret

Duke filluar nga dita e parë e vitit 2021, shoferët zviceranë, çiklistët dhe këmbësorët do të duhet të ndjekin disa rregulla të reja. Ja çfarë duhet të dini. Për ta bërë më të lehtë për automjetet e urgjencës që të kalojnë me dritat e tyre.

Shoferët do të duhet të krijojnë ‘korridore shpëtimi’ në mes të korsive dhe të shmangin shkeljen e tyre. Në një autostradë me tre korsi.

Automjetet në mes dhe në të djathtë do të duhet të lëvizin në të djathtë dhe ata në korsinë e majtë do të duhet të qëndrojnë në të majtë; kjo do të lirojë hapësirë ​​të mjaftueshme për të kaluar automjetet e urgjencës.

Është e rëndësishme të ndizni dritat e rrezi/kut sa më shpejt të jetë e mundur, duke lajmëruar drejtuesit e tjerë për emer/gjencën,ditorja.