Në Zvicër ndërrοnn jettë ρersοni që ishte ndër të parët që mori vak/sίnën kundër Κονίdίt…(Foto)

Një nga personat i cili ishte ndër të parët në Zvicër që u vaksinua kundër koviddit 19 vd -iq, thanë të mërkurën zyrtarë nga kantoni i Lucernit, Sidoqoftë, ata nuk thanë nëse vd- ekja kishte të bënte me in0kulimin.

“Ne jemi të vetëdijshëm për rastin”, tha zëdhënësi, duke shtuar se çështja iu referua rregullatorit zviceran të ila/çeve Svismedic. Kantoni nuk dha detaje nga koha që kur personi mori vak/sίnën dhe deri sa ndërr0i jetë.

Lucerni ka qenë vendi i vaksίnimeve të para në Zvicër që nga java e kaluar, me vakssίnat nga Pfiizer dhe partneri i saj gjerman Biontek, vakssίnën e kanë marrë kryesisht të moshuarit.

“Svismediik” nuk ishte në dispozicion për komente dhe Pfizer nuk iu përgjigj postave elektronike dhe thirrjeve. Vaksίnaa Pfiizer dhe Biontek është e vetmja vaksίnë e aprovuar deri më tani në Zvicër.