Në Itali, Ja Çfarë pritet të ndodhë 10 ditët e ardhshme

Ministri i Shëndetësisë italiane, Roberto Speranza, ka thënë se 10 ditët e ardhshme do të jenë vendimtare për lυf./ tën kundër ko vi d në Itali.“Kurba e infe ktimit po stabilizohet”, i tha Speranza.

“Është ende herët për të thënë por ka arsye për të menduar se masat e fundit po japin disa rezultate”.“Shtatë deri në 10 ditët e ardhshme do të jenë vendimtare”, ka thënë më tej ai.

Ndryshe, në fillim të këtij muaji, qeveria italiane ka prezantuar një sistem me tri nivele të kufizimeve bazuar në rre Ζikun nga ko vi d të një rajoni: të verdhë, portokalli dhe të kuqe.

Pjesa tjetër e vendit është me rre/Ζik të moderuar – të verdhë – edhe pse Basilicata ka mbyllur shkollat e saj deri në 2 dhjetor dhe Abruzzo duket se do të shkojë në bll0kim.Speranza gjithashtu tha se ai nuk pret që vak sίnimi masiiv të ndodhë deri në gjysmën e dytë të vitit 2021.